Itt laknak Csőcselék?

2006.09.19. 11:32

Szánalmas. A vandál és eszüket vesztett ostromlók, akiknek a lenyugvás után éppkézláb ötletük sem volt, mit kell csinálni (megjegyzem, anno, amikor Petőfiék megszállták a Landerer-nyomdát, ők sem tudták, mit kéne tenniük, Landerer súgta meg nekik, hogy talán foglalják le a nép nevében és őt meg kíméletesen kötözzék meg), ezért egy neszesemmifogdmegjól-petícióval álltak elő.  Lejáratták mindazt, amiért a békés tüntetők kiálltak. A békés tüntetők többsége mit csinált? Ott álltak és bámészkodtak, fotózgattak a menő mobiltelefonjaikkal, csak egy-két ember volt, akik megpróbálták megállítani a csőcseléket (pl. minden tiszteletem azé a nőé, akit a tévé is mutatott). Az MTV adta tovább az adását, míg a rendőrség ott töketlenkedett és képtelen volt bármire is. Rendészeti miniszterünk meghátrált, inkább benyújtotta a lemondását, hát gratulálok. A média viszonylag korrektül viselkedett (minden külföldi csatorna a HírTV adását vette át), a politikusok hallgattak.

A legszánalmasabb mégis az, hogy egyesek mások blogjain politizálnak kommentekben, ahelyett, hogy saját blogot indítanának erre a célra, és nem más, talán ellenkező értékrendű emberek blogjain tennék ezt. (Kommentet nem tudok törölni, nem tudom, a freeblog-nál hogy megy ez.) A demagógiából nem kérünk, köszönjük szépen. Vagy ha valaki demagóg szeretne lenni, teremtse meg hozzá a saját médiumát, van rá lehetőség, ne mások médiumával éljen vissza!

Istenem, mennyivel szívesebben írtam volna inkább pl. a hétvégi boldoggá avatásról, amire büszkék lehetnénk, még én is, református létemre! Magyarországon 1083 óta nem volt boldoggá avatás, a magyar boldogokat azóta mindig külföldön avatták fel, EZ az igazi történelem, nem a Szabadság-téren történt kormány- és globalizáció-ellenes (lásd EU-zászló eltávolítása, szovjet emlékmű rongálása, nacionalista jelszavak, gazdasági követelések) lázongás! A Szent István Bazilika előtt is majdnem 10 ezer ember volt, mégis kisebb visszhangot kapott. Az igazi lázadás manapság ez, "szentnek" lenni, nem pedig forradalmárnak!

"Káprázat itt e földön minden győzelem, a Felső Világ örök, és ideje végtelen..."

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr976297165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sirgon 2006.09.19. 22:01:59

Szerintem Saklaházi boldoggá avatását vasárnap adták a tévében. Előtte meg viszonylag hosszan bemutatták, hogy miért. Az első emléktábla állítás óta tudok róla, mert egy származása miatt 100% nem magyar jobboldal kompatibils családtag támogatta a városházán az ügyet. Ne félj, hozzád nem kommentelek a mostani eseményekről. De -talán szerinted demagóg, ha rám értettedd- véleményemet olvashatod mások blogkommentjeiben. >:-) Egyébként szerintem ha valaki posztol az ügyben, akkor azt azért teszi, hogy az ismerőse reagálhasson rá. Elvégre ez is a véleménycsere egy módja.
süti beállítások módosítása