Farsang és Emtété

2007.03.04. 22:02

Hosszú éjszaka volt. Egy csodás bái résszel, egy pici keserű szájízt hagyó, de igen jó műsoros résszel és egy punnyadásba fulladt bulirésszel, sok rég nem látott arccal, váratlan fordulatokkal, részeg és/vagy deppelő emtétésekkel minden egyes helységben. Utóbbi komolyan elgondolkodtatott az Emtété jelenlegi helyzetésről, szerepéről.

Annak idején a legtöbb emtétés számkivetett, megbélyegzett volt, számukra ez a társaság volt a szocializációs közeg, ahol társasági lénnyé válhattak, baráti és egyéb kapcsolatokat építhettek, fejlődhettek, kibontakozhattak. Ez nagyon fontos és szép és jó. De most már ezek az emberek elértek egy olyan szintre, ahonnét tovább kéne lépniük újra, de sajnos erre az Emtété a jelenlegi formában nem alkalmas. Míg e társaság korábban a fejlődés és előrelépés terepe volt, most már egyre inkább úgyérzem, sokak számára inkább lehúzóerő, gát, visszanyomó ellenhatás. Beletokosodtunk ebbe a szerepkörbe, önmagunkat visszatartjuk, egymást lehangoljuk, meg hasonlók. De nem tudom most ezt érthetően kifejezni írásban. Nem mehet ez így tovább. két kiút van: közösségi és egyéni. Előbbi kulcsa, hogy megváltozzon a közösségi jelleg, újabb kibontakozási, továbblépési lehetőségeket teremtsen, ne ragadjunk le a kamaszkornál, próbáljunk együttesen megérni, felnőni. Hogy ez hogyan valósítható meg, én nem tudom. Utóbbira már néhányan találtak megoldást egyéni szinten. Igen, egy gyűrű kell hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr386297095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben 2007.03.04. 23:05:22

Hát, van benne valami, ami azt illeti... ugyanakkor (egoista módon magamból kiindulva, mea maxima culpa érte...) sztem még vannak olyanok, akik most kezdenek integrlódni, szocializálódni, mifene. :) Aztán fene tudja...

Pisti, az aragorn 2007.03.04. 23:30:29

Ebben igazad van. Nekik továbbra is tudni kell mindazt nyújtani, amire szükségük van. Ugyanakkor huszonsokéves régi emtétéseket látni úgy gondolkodni és viselkedni, mint az újonc tizenéveseket... nem tudom. Túl tapasztalatlan vagyok ahhoz, hogy ezt reálisan lássam, ez csak egy tegnapi benyomás. Lehet, hogy téves.

Ben 2007.03.05. 00:10:34

Na igen, ebben mondjuk igazad van. :/

Pisti, az aragorn 2007.03.05. 11:54:01

Az is lehet, hogy az Emtétéhez képest én túl lassan és túl keveset változok már. Vagy túl sokat és túl gyorsan.

Cathy 2007.03.05. 22:37:18

Szerintem az mtt felnővőben van. Erre utal az amit Hannával mondtunk, hogy lassan gyerekmegörző kell egy-egy rendezvényünkhöz. Az más kérdés, hogy vannak egyének akiket le kéne lökni a lépcsőn, hogy összetörjék magukat és felébredjenek, hogy valamit nem jól csinálnak és ezzel bántanak másokat, önmagukat.
süti beállítások módosítása