- hangzott el a fenti mondat, mikor péntek éjel zuhogó esőben (mindig akkor esik, amikor rendezvényt szervezek?) megérkezett az egyik autós turnus. Ekkor már túl voltunk egy egész napos idegeskedésen, 10 km-es gyalogtúrán nehéz hátizsákokkal, megázásokkal, aggodalmaskodásokkal, de meglepő módon a többség jókedvű és oldott volt, noha az időjárást sokan szidták. Mikor a focipályán körbe-körbejáró autónál ("Halló, itt vagyunk a focipályán, megyünk körbe-körbe, hol kell itt megállni? Mi? Milyen fény?" ) megjelent a vaddisznó, a bogrács már a gáztűzhelyen volt, az emberek nagyjából megszárítkoztak, a cetlik nagy része már szét volt osztva, a két mesélő pedig a búbos kemence mellett (amely IN meleg volt, OUT sajnos nem) adott instrukciókat a frakcióvezetőknek, segédeiknek, és az új karaktereknek. A riporternő hősiesen szállította fel a busztól az esti turnust részletekben, az utolsó fordulónál a víz és az erdő volt az erősebb, így nem jutott már fel hozzánk. Másnap sajnos már nem is mert megpróbálkozni az időjárási- és terepviszonyok legyűrésével. Éjjel egyik pillanatról a másikra, mintegy varázsütésre eltűntek a felhők, s Elbereth csillagai ragyogták be a tábort. A hold kísértetiesen derengve uralta az eget.

A reggeli eső után lassan eltűntek végleg az esőfelhők. A sötétben érkezők ámulattal csodálták az erdőt, a rétet, a fenyveseket, melyek körülvettek minket. Mikor ezen a gyönyörű tájon jelmezekbe öltözött, átszellemült arcú tündék, törpök, adánok vonultak végig az Emlékmű monumentális faragott oszlopaihoz, már mindenki készen állt lélekben a játékra. Eregion alapításának 600. évfordulójára nagyszabású ünnepet tervezett Celeborn király és Galadriel királyné, melyre mindenkit meghívtak, ám a politikai ellentétek a közös öröm helyett a gyanakvás útjára terelték a frakciókat. A háttérben természetesen ott volt Aulendil, aki Nyugat hírnökének mondta magát, akárcsak Annatar (aki nem vett részt az ünnepségen, hogy a gyanú árnyéka a későbbiek során elkerülje), s mások testét felöltve kavarta meg az ellentéteket. A csel azonban lelepleződött, s Aulendil/Artano/Húrtassion, kit később Sauron néven ismernek, kudarcott vallott. S bár 50 év múlva Eregion királyát már Celebrimbornak fogják hívni, ezen az estén közös foci-bajnoksággal koronázták meg győzelmüket a résztvevők.

A másnapi délelőtt a hosszú ébredés és véget nem érők reggeli után nehéz búcsúval telt, nem volt könnyű otthagyni azt a másik világot, s visszatérni a szürke hétköznapokba. S bár a hazaúton megszületett a Musical című musical ötlete, a fotókat nézegetve mindenkinek honvágya támad Magyalföld elfelejtett, romba dőlt szépségei után.

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr876296817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thilanna 2009.09.10. 00:22:17

egészen pontosan az egyik Mesélő a legeslegutolsó turnussal ért fel, akikkel már nem tudott feljönni a kocsi, úh. az időrend ugrál kicsit az elején, de nagyon hangulatos kis beszámoló. nyugodtan szervezz még ilyet, az eső sem baj ;-D

HM 2009.09.10. 03:45:53

a Fortiriosi frakció tagjaként hozzátenném: Eregion ÉS a Kalandozók Ligája megalapításának 600. évfordulóját ünnepeltük ;)

Pisti, az aragorn 2009.09.10. 09:33:39

Mert én turnusnak számítottam a riporternő szállítását és Szozsiékat is külön. :0)

Thilanna 2009.09.11. 01:18:52

de előbb ül az IN-ben meleg kemence mellett a 2 mesélő, mint hogy az egyik felérne (a riporternő után). :D vagy a másik lehetőség, hogy a focipályás autótól teljesen visszafele sorrendben van, és akkor jó. :D

Pisti, az aragorn 2009.09.11. 09:33:23

A focipályás cucc nem a riporternő volt, hanem Julcsiék Nyüfiék kocsijában.

Thilanna 2009.09.12. 22:38:07

igen, vágom. de utána jön a kemence és utána a riporternő. nem mintha ne lehetne olyan időrendben írni egy hangulat-beszámolót, amilyenben akarsz, csak nekem egy pillanatra fura volt. :-)
süti beállítások módosítása