2005.11.21. 19:14

Itt van egy pszichológiai teszt arról, mennyire vagy optimista:

http://www.optimistaklub.hu/teszt.php

Töltsétek ki, szerintem érdemes, ez nem a szokásos tucat-teszt, ez egy igényesebb munka.

Nekem az alábbi értékelés jött ki:

Önértékelés:
Nagy elvárásaid vannak magaddal szemben, és bár ezeknek általában meg is tudsz felelni, többször úgy érzed, nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretted volna.
Nem vagy teljesen biztos önmagadban, bár te is tudod, hogy fontos értékeknek és tulajdonságoknak vagy birtokában. Amikor nem feledkezel meg egyéniséged pozitívumairól, olyankor tudod, hogy ok nélkül vagy olykor elégedetlen önmagaddal.
Jótanácsok
Erősítsd meg önbizalmadat, hogy teljesebben kifejleszthesd képességeidet, és ne veszítsd el könnyen az önmagadba vetett hitet. Összpontosíts azokra a tulajdonságaidra, amelyekről tudod, hogy a legjobb oldaladat alkotják. Ne légy túl kritikus magaddal szemben, és ne sajnáld magadtól az elismerést sikereidért, pozitívumaidért.
Szilárdabb önbizalomra építve sokkal többet hozhatsz ki magadból.
Mindebben segítségedre lehetnek például az Optimista Klub munkatársai, akikhez e-mailben fordulhatsz
ok@optimistaklub.hu. Akár névtelenül is írhatsz nekik, leveledre, kérdéseidre minden alkalommal ugyanaz a segítő fog válaszolni, így a rendszeres levélváltásnak köszönhetően egy megértő új barátra is szert tehetsz.
Megküzdés:
Bár sok mindent megteszel céljaid eléréséért, néha mégis elbátortalanodsz, ha akadályokba ütközöl. Biztos háttérre van szükséged mind anyagilag, mind érzelmileg, hogy legyen bátorságod megvalósítani elképzeléseidet. Néha tehetetlennek érzed magad egy kellemetlen helyzet csapdájában, de legtöbbször tudod, hogy a kiút megtalálása csak rajtad múlik.
Jótanácsok
Figyeld meg, melyek azok a helyzetek, nehézségek, amelyekkel szemben gyengének, tehetetlennek érzed magad. Gondold végig azt is hogyan sikerült jól megoldani egy-egy nehéz helyzetet, leküzdeni megoldhatatlannak látszó nehézségeket. Ha sikereidben megtalálod a megoldás kulcsát, később megpróbálhatod a nehezebb helyzetekben is alkalmazni ezeket a módszereket. Koncentrálj sikereidre, ezekből meríts erőt és ötleteket a további feladatokhoz.
Közvetlen optimizmus:
Bár alapvetően bízol sorsod szerencsés alakulásában, mégis sok benned a félelem, bizonytalanság. Úgy érzed, sorsod egyaránt tartogat számodra kedvező és kedvezőtlen eseményeket is. Bízol ugyan a szerencsében is, de azért felkészíted magad a kellemetlenségekre is biztos, ami biztos. Úgy érzed, ha számításba veszed a rossz történéseket is, kevésbé tudnak meglepni majd. Nem gondolod, hogy alapvetően mindig szerencsés vagy mindig szerencsétlen alkat volnál. Éppen úgy elképzelhetőnek tartod sorsod kedvező, mint kedvezőtlen alakulását.
Jótanácsok
A pozitív elvárások elősegíthetik a kedvező fejlemények valóra válását is. Próbáld fenntartani magadban a kedvező jövőképet, hogy tudd, miért kell küzdened. Ne foglalkozz túl sokat a jövővel, kapcsolatos félelmeiddel, koncentrálj terveidre és a megvalósulásuk érdekében megtehető lépésekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr846297320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása