2006.04.06. 00:12

Ma mindenki szinte arról a konfliktusról beszél a blogján, hát csatlakozom a tömeghez, ráadásul nem is a magam véleményét írom le az egészről, hanem valaki más szavai mögé bújok, aki mindezeket nem ennek kapcsán írta le, és ráadásul hónapokkal ezelőtt, de úgy érzem, ideje kicsit felfrissíteni azok emlékezetét, akik anno olvasták:

"ó emberek, legyen bennetek már egy kicsivel több alázat a világgal szemben. mindenki olyan szépen ismeri a maga tehetségét meg jogait meg szívfájdalmát, hogy öröm nézni, tényleg, de mi lenne, ha néha kicsit magába szállna mindenki, és elgondolkodna, netán hálát adna tetszőleges transzcendens megnyilvánulásnak, mielőtt a világ elé tárja aktuális problémáit.
alázatot meberek. több alázatot. átkozottul nehéz, tudom én azt, de néha üdvös kilépni a magad kis bűvköréből, és megsemlélni mások bűvköreit. sőt. ajánlom a Kisherceg és az ő rózsájának felelősségpéldáját. tetszik, nem tetszik, ha egy közösség tagja vagy- legyen az általad választott vagy sem- legyen már bennünk annyi gerinc, hogy nem táncolunk át a másikokon, ha úgy hozza úri kedvünk. felelős vagy a másikért, akkor is, ha utálod az arcát."

Megszívlelendő azok számára is, akik nem olvasták ezt még. És köszönöm Neki, aki ezt annak idején megfogalmazta, talán nem is sejtvén, mennyire aktuálisak maradnak a gondolatai.

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr86297230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása