2006.05.24. 20:25

Forgatókönyv megírva és leadva, feladataim fokozatosan körvonalazódnak a következő hetekre. Tegnap volt egy tökjó ICS megbeszélés, gyorsak voltunk, rugalmasak, aktívak, segítőkészek, szépek, jók, okosak, a hírlevéllel most már baj nem lehet, mindenki tudja a dolgát, hajrá! Fő az optimizmus. Ami egyébként rámfér, nem csak ennek kapcsán. Pl. itt van ez a fránya időjárás. Nem akarom, hogy szombaton essen, mert akkor gondban leszünk TF-ügyben. Nem tudtunk a két hét alatt helységet találni, muszáj szabadtéren tartani, elhalasztani még egyszer nagyonnagyon gáz lenne. Meg különben is, egész tavasszal esett, most már igazán abbahagyhatná végre! Van egy olyan érzésem, hogy az egész évünk ilyen lesz... És már megint beleharaptam a számba! Persze, mindig ugyanoda, többször is, nehogy begyógyuljon. Oh, mily szörnyű gondjaim vannak, nemdebár?

Írjak inkább valami mély, filozófiai értekezést? Nos jó, Ti akartátok (?), legyen! A vallás-topicban megfogalmazódott vita kapcsán jutott eszembe: újra kell definiálni, mit értünk tudomány alatt. Manapság elsősorban a természettudományokat sorolják ide, mert annak eredményei mérhetőek, de már maga a mérhetőség fogalma is elég bizonytalan szerintem. A tudományok között van priori és apriori is, tessék tudomásul venni! Ha a tudomány lényege a leírás lenne, akkor biológusunknak igaza lenne, de ennél jóval többmindenre használják/használható/működik/mittudoménmiahelyesszóide. A társadalomtudományok is leíró alapon működnek elsősorban, mégsem érnének semmit, ha csak ennyit csinálnának. Jó, lehet, hogy így sem érnek olyan sokat, mint amennyire értékelik őket, de mégis. A bölcsészettudományok és a teológia tudományként való értelmezése persze vitatható, de ahogy asszem Einstein mondta (nem szószerint), hagyjuk meg az embernek az oratóriumait, különben megöli a laboratóriuma.

No, ez se nem mély nem lett, se nem filozófia, max. "gondolatok-topic" permí módra, de legalább tölti a helyet. És még mindig nem ért végére az idő lejártát jelző csík, így még írok valamit ide, hogy örüljetek. Nem, nem azt, hogy valami. Inkább azt, hogy pentakosiomedimnoi. Ez a kedvenc görög szavam, csak azért. Na jóéjtet.

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr986297207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sirgon 2006.05.24. 20:39:48

Eső ne ess, ne ess! Pont szombat ne ess! :)

lányod 2006.05.25. 16:08:40

most valószínűleg lányodat nem érinti a szombat, de azért ne essen!
süti beállítások módosítása