+1

2007.01.19. 19:07

Na jó, a tegnapi öt pontban tényleg nem volt semmi személyes, ezért most következzen valami ilyesmi. Azt hiszem, valami nem stimmelhet a stílusommal. Nagyon sokan érteték már kioktatónak, okoskodónak, holott ilyesmit nem akarok én soha hozzátenni szándékosan. Nem, ez most nem konkrét példa kapcsán jutott az eszembe, csak úgy, spontán!  Valóban van bennem valami hidegnek tűnő precízségre törekvés néha, szívesen tökéletesítgetek sokmindent, de általában csak a pontosság kedvéért, eszemben sincsen leszólni bárkit is. A visszajelzések alapján azonban néha úgy érzem, ezt esetleg bántónak érezhetik mások. Nem érzem magam se okosabbnak, se tökéletesebbnek másoknál, sőt, inkább butábbnak és tökéletlenebbnek, csak ha valamiről van egy határozott véleményem, azt általában nem tudom magamban tartani, hanem el kell részletesen magyaráznom, hátha meggyőzök vele másokat az igazamról. Ez azt hiszem, egy elég rossz tulajdonságom, amit szeretnék levetkőzni. Még azokban a témákban se tudok mindent pontosan, amelyekben otthonosabban mozgok, mégis motoszkál valami bennem mindig, hogy kifejtsem a logikai következtetéseimet. Persze, ráfoghatom a sváb vérre, de ez nem mentség, csak magyarázat lehetne maximum. Érdekes módon nem vagyok mindenben ilyen aprólékos és gondos, általában véve lusta és hanyag vagyok és még rendetlen is, meg felületes. Furcsa kettősség ez, amely elkísér mindenben. Szóval sose érezzétek a beszédeimet kioktatónak vagy ilyesmi, nem áll szándékomban bárkit is lenézni!

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr796297114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben 2007.01.21. 22:31:34

Hmm, érdekes, valahogy én is így vagyok ezzel. Mármint, törekszem a percizitásra, koherensségre, stb. és sokszor nem úgy sül el, bár mondjuk nálam közrejátszik, h legtöbbször, sőt mindig ez url (msn, privi, akármi) történik, így elég nehéz pl. hangsúly érzékelése nélkül megfelelően interpretálnia a dolgokat a fogadó személynek/személyeknek. Na mindegy, bocsi a belevauért. :)

Pisti, az aragorn 2007.01.22. 10:46:16

Hát egen, a non-verbális kommunikáció hiánya...

Ben 2007.01.22. 14:36:42

elég erősen :roll:

lányod 2007.01.22. 20:59:28

ismerős az eset :roll:

Szofi 2007.02.10. 00:31:14

Én nem érzem kioktatásnak. Van benned valami végtelen szelídség és odafigyelés meg jóindulat, ami sugárzik. A kettősség nálam is van, szélsőségességgel társulva. Te is 81-es vagy, ugye? Kakas a kínaink;)
süti beállítások módosítása