Rajongói filmek

2009.05.04. 23:47

Nagyon meglepődtem, hogy a Hunt for Gollum megjelent a magyar mainstream médiában és komoly visszhangja is volt. Azt hittem, elsiklanak felette, mint megannyi rajongói film felett. De az az igazság, hogy a sok rajongói Tolkien-film után most végre egy olyan alkotás született, mely minden hibája ellenére felülmúlta előzményeit, és átütötte az ingerküszöböt mindenütt a világon. Ezzel egy igen komoly esélyt nyitott annak, hogy új korszak kezdődjön a mozis fan fictiont erén, és végre tömegek által is élvezhető alkotások szülessenek. Itt az ideje. "It is time!"


Elsőnek a Born of Hope lép majd a nyomába - már ha sikerül az utómunkálatokhoz elég pénzt összeszedni. Elvileg már túl vannak a forgatáson, de most támogatókat keresnek. Nem csoda, hisz a Hunt for Gollum is 3000 fontba került, és egy fillért sem keresnek vele: rajongók készítették szeretetből rakongóknak. Igen, ezek a filmek még nem közelítették meg azt a szintet, mint egy igazi mozis blockbuster, de már nem tekinthetőek amatőrnek.


Az amatőröket sem kell egyébként sajnálni, amit meg tudnak tenni, megteszik: a Halifirien c. alkotást pl. egy 16 éves fiú készíti, és ahhoz képest egész reményteli (noha technikailag soha nem ér majd sem a Hunt for Gollum, sem a Born of hope nyomába).


(Ha belegondolok, hogy mi eddig csak egy bábfilmig és két trailerig jutottunk, úgy érzem, van még mit behoznunk. De ami késik, nem múlik, tehetség, ötlet szerintem lenne, csak az a fránya pénz...)


A fent említett alkotásokhoz linkeket most nem teszek kivételesen, mert megérdemlik, hogy rájuk keressetek guglin vagy akárhol, és a sok találatot végigböngészgessétek mind.


rajongók


"A hamvakból új tűz éled, árnyból fénysugár tör elő, egy lesz újra a kettétört penge s király lesz a koronátlan fő!"

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr846296861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HM 2009.05.06. 18:57:32

apropó, két tréjler... a második a tavalyi LEPen volt, azóta senki se látta. hmpfh.

Pisti, az aragorn 2009.05.06. 19:14:15

Márkot kell zaklatni érte, hogy tegye fel végre! Javítgatni már úgysem fog rajta.

HM 2009.05.07. 16:46:28

éjjel nemműxött a blogol, szal: d'you know what's it like? have you ever tried? well, I did; and frankly i'm already tired...

HM 2009.05.07. 16:47:24

what it's like sebaj. szal csinálom már egy ideje. kezdem unni.
süti beállítások módosítása