Titokzatos Vatikán

2009.05.20. 00:05

 

 A független Vatikán Állam 80 éves jubileumára érdekes kiállítást rendezteka Vatikánban, amit mindenki ingyenesen megtekinthet, mi sem mulasztottuk el. A történeti érdekességek közül egy igen titokzatos eset keltette fel érdeklődésemet.

 XI. Pius pápa mitráján (püspöki süvegén) egy nagy Szűzanya található Kisjézussal a kezében, a fején pedig... igen, össze nem keverhető módon és teljesen egyértelműen a Magyar Szent Korona. Egyikünk sem tudta, miért pont a mi koronánk van a pápa süvegén, és akárhogy keresgéltem eddig Guglin, nem találtam rá magyarázatot.

 Ha valaki esetleg tudja, hogy miért, kérem, írja meg, mert érdekelne! Ahogy az is, hogy más országokban mennyire volt esélyes, hogy a Magyar Szent Koronával ábrázolják a Szűzanyát.

Akartam fotót is berakni, de nem találtam, a kiállítás hivatalos galériáját egyébként itt találjátok:

http://www.vaticanstate.va/IT/Monumenti/GallerieFotografiche/ottanta_anni/ottanta_anni.htm

 

Illuminati? Hahaha! Ugyan már. Ezek az igazi titkok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr776296855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momo 2009.05.20. 18:17:45

Nono! Mi van, ha a kettő összefügg?:)

csncz 2009.05.21. 18:17:02

"In 1000 or 1001 AD., on the day of Nagyboldogasszony at Székesfehérvár, King Stephen I proffered his country to the Nagyboldogasszony in the likeness of the Holy Crown. His aim was to estabilish a contract between Heaven and Earth which made the Carpathian Basin Virgin Mary's country in such a way that no earthly power be able to render it undone." ez wikiről van. vagy túl egyszerű? :)

Pisti, az aragorn 2009.05.21. 18:21:23

Azt értem, hogy mi köze van a Szent Koronának a Boldogasszonyhoz, azt nem tudom - és ez nem derült ki a wikiből sem - hogy miért pont ez az ábrázolás került fel Pius süvegére, mikor ez egy magyar hagyomány.

csncz 2009.05.28. 06:44:05

ha már itt tartunk, és azt sem tudom például, hogy egy-két reneszánsz festőt miért nem tettek azonnal a szürrealisták közé, de ez mindegy is. egy művészettörténész nincs a közeledben? :) talán inkább ábrázoláshagyományi, mint inkább történeti szempontból kell megközelíteni a dolgot.
süti beállítások módosítása