Legendary Tales

2009.07.22. 17:50


Callon, népének utolsó reménye, az ossiriandi zöld-tündék titokzatos hőse nem bukkant fel többé a Nirnaeth után. A vereséget túlélő nandák segítettek a megvert hadaknak elmenekülni hazájukon, Ossiriandon keresztül, amíg a törpök hősiesen feltartóztatták az Ellenség sárkányait. Callon vitéz harcosai ezután csendben vonultak vissza a hét folyó vidékére, tetteikről nem szóltak énekek, nevüket nem zengték bárdok, hősiességüket lassan elfeledték a krónikások, s a zöld-tündék Doriath bukásáig nem fognak újra előjönni otthonaikból. Akkor majd Félkezű Beren oldalán térnek vissza, s dicsőségük újra helyreállhat.

Sokan sokfélét mesélnek Callon sorsáról, s nem tudja senki, mi az igazság.
Vannak, akik azt mondják, ott esett el a harc mezején, bátran, kezében sötétzöld zászlajával, hősi halált halva.
Mások szerint elfogták őt élve, s a Sötét Úr elé vitték, hogy kínvallatással kiszedjenek belőle mindent Beren és Lúthien szilmariljáról.
Megint mások úgy mesélik, hogy sikerült elmenekülnie a vereséges ütközet helyszínéről, azóta is magányos harcosként irtja az orkokat, le-lecsapva rájuk váratlanul.
Egyesek azt hallották, hogy átkelt a Tengeren, hogy Ulmo és Orome segítségét kérje.

Ám a legvalószínűbb, hogy ott ül egy faágon, egyik kezében lantja, másik kezében boroskancsója, s dalolva emlékezik vissza azokra a daliás időkre, mikor többek között az ő segítségével született meg egy új legenda: Aerrion.


A bejegyzés trackback címe:

https://pistiazaragorn.blog.hu/api/trackback/id/tr236296831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása